RTV NOF: Nieuw pachtcontract De Colle voor vijf jaar

Foto: Sake Beerstra

Stichting Campus Kollum heeft met de huidige uitbater van dorpshuis/zalencentrum/theater De Colle een nieuwe overeenkomst getekend voor de komende vijf jaar. Maandagmiddag 31 mei vond de feestelijke ondertekening plaats. Namens het Campus bestuur waren aanwezig de heren Schotanus, Barkmeijer en Dam en namens de Colle het pachters echtpaar Theo en Ankje Witteveen.

Theo en Ankje Witteveen zijn destijds in september 2019 bij de opening van Campus Kollum een nieuwe uitdaging aangegaan. Samenwerken met het Lauwers College, Impuls Piter Jelles en de bibliotheek in een nieuw gebouw. Met een kersverse programmaraad de stilgevallen muziek- en theatervoorstellingen in Kollum nieuw leven in blazen. Nieuwe evenementen organiseren en het bieden van zaalruimte inclusief catering aan verenigingsleven, bedrijfsleven en andere organisaties.

Bekijk de reportage die RTV NOF maakte over De Colle.

Met een nieuw cultureel programma, danscursussen, diverse verenigingsactiviteiten, EHBO-cursussen, muziekschool en vele andere gebruikers ging De Colle bruisend van start. Ook nieuwe ideeën voor evenementen stonden op stapel. Totdat de Corona pandemie roet in het eten gooide. Alle activiteiten kwamen zo goed als stil te liggen en de ambitieuze plannen konden eerst de kast in.

Ondanks deze tegenslagen, zien Theo en Ankje Witteveen, samen met het bestuur van Stichting Campus Kollum voldoende perspectief om de komende 5 jaar met elkaar verder te gaan. In de samenwerking met de overige gebruikers is een goede basis gelegd en er zijn intussen vele ideeën en mogelijkheden voor de toekomst ontwikkeld.

De enthousiaste vrijwilligers van de programmaraad hebben een gevarieerd programma klaarliggen voor komend winterseizoen. In oktober wordt er een Bedrijven Expo gehouden. En ook het verenigingsleven kan binnenkort haar activiteiten weer oppakken binnen de Campus.

Als primeur kunnen we melden dat het kerstconcert van de Kast in de Colle ( wat helaas vorig jaar vanwege corona moest worden gecanceld) dit jaar doorgaat op 23 en 24 december. De exacte tijden volgen later.

Bron: RTV NOF